+47 46 95 95 00 info@way2ride.no

Lur hjernen din

Når vi møter motstand  vil vi finne på unnskyldninger for å slippe. Del det du skal lære inn i små overkommelige oppgaver som f.eks “jeg skal bare se på bildene i boken” eller “jeg skal bare prøve å svare på to spørsmål” Når du åpner boken og  starter å se på bildene så vil sjansen for at du starter å lese være veldig stor og vips er du i gang!

Kos deg

Er det vinter? Lag deg en god kopp te eller kaffe, finn frem pledd og tenn lys. Om sommeren kan du ta med lesingen til stranden når du soler deg. Hvis du koser deg samtidig som du leser så blir det ikke like tungt.

Løs oppgaver eller test deg selv sammen med andre

Få med venner eller  noen i familien på en liten quiz. Da er det litt enklere å komme i gang. Det er sosialt og du kan lære ting av de du er sammen med.

Vær nysgjerrig!

Når du sitter på bussen, når du sitter på med venner, kjæreste eller familie benytt sjansen til å lære om skilt, oppmerking og regler. Still spørsmål hvis det er noe du lurer på, få de du sitter på med til å forklare deg hva de gjør og hva slags vurderinger de gjør seg når de kjører.

Ha det lett tilgjengelig

Ha boken eller appen med deg. Hvis du ofte må se boken eller appen så er sjansen stor for at du bruker den når du har litt dødtid. Sitter du på bussen til jobb og skole? Bruk tiden fornuftig. Hvis du får til litt ofte så vil det hjelpe mye!

Se på youtube

Hvis du søker på f.eks rundkjøring,vikeplikt, forbikjøring, sikkerhetskontroll og lignende så finner du mange ulike videoer som omhandler det.

Øvelseskjør

Når du øvelseskjører så er det lettere å starte og lese teori fordi du umiddelbart ser at du får bruk for det du lærer deg.  Det er også lettere å lese når du har sett situasjonene på ordentlig. Du vil føle deg mindre stresset når du starter med kjøringen og du vil bli mer forberedt på hva som kommer når du leser før/samtidig som du øvelseskjører

Sett deg mål

Tenk på hvorfor du ønsker deg lappen og hvor mye enklere hverdagen din blir. Sett deg en en dag du har tenkt til å ta teorien slik at du kan lese frem mot den dagen. Fortell det gjerne til trafikklæreren din og de rundt deg så de kan være med å motivere deg.

Har du noen lure tips til å holde deg motivert?

Del gjerne i kommentarfeltet!

Pin It on Pinterest